Koniec sveta 21.12.2012 na Slovensko nepríde

Senzácia decembrových dní "Koniec sveta 2012" plní titulky všet­kých médií. Spravodajstvo je pretkané znepokojujúcimi otázkami širokej verejnosti na koniec sveta. Odborníci podávajú zaručené upokojujúce odpovede. Ľudstvo sa touto témou zaoberá už vyše roka, ale od polovice novembra 2012 sa prikrmuje veľmi intenzív­ne. Asi bude dobré hneď v úvode uviesť túto fámu na pravú mieru - koniec sveta 21.12.2012 na Slovensko nepríde. Ako je to možné?

Odkedy začali v Hollywoode vyrábať katastrofické filmy o konci sveta, ľudia si vytvorili dôkladnú predstavu o tomto fenoméne. Presne vedia ako to bude vyzerať, prebiehať aj ako to nakoniec dopadne. Blížiaca sa apokalypsa je v každom z týchto filmov hrôzostrašná. Je jedno či režisér použil blížiaci sa meteorit, sneh a ľad, mráz, horúčavu, sopku a zemetrasenie, alebo mimozemskú civilizáciu, vždy na konci filmu ľudstvo zvíťazí. Straty na životoch a statkoch sú pravda nesmierne, ale americký prezident a tím špičko­vých odborníkov (nejaká mladá kočka a šarmantný svalovec) podporení americkou armádou, vždy na koniec svet zachránia.

Sledovanie filmov o konci sveta. Je zarážajúce, akej obľube sa táto téma teší. Film s názvom "2012" je obzvlášť úspešný. Autora filmu inšpirovali teórie, ktoré senzácie chtiví historici, bádatelia a šarla­táni povymýšľali, alebo sa len nechali obalamutiť vlastným výkla­dom mayskej civilizácie. Podľa nich Mayovia predpovedali koniec sveta na deň 21.12.2012. Samozrejme ide o totálny nezmysel, ako nás ubezpečujú všetci pozorovatelia oblohy. Žiaden koniec sveta 21.12.2012 nebude. Dokonca ani v iný, skorší magický dátum 12.12.2012 koniec sveta nehrozí.

Bádatelia sa sekli o sto rokov

Vo výkladoch nastala chyba. Koniec sveta nepríde, kým dátum nevytvorí skutočne magické číslo. Kto si dá trochu práce a pohrá sa s jednotkami a dvojkami zistí, že pri čísle 2012 je voľačo navyše. Jedna nula. Nula všetko kazí. Takže milí tiež-historici, veštice a šarlatáni opravte si údaje vo svojich diároch. Poznačte si nový dátum 21.12.2112. A ešte jednu vec si treba opraviť. Skutočný koniec sveta nebude prebiehať ani podľa jedného amerického filmu. Lepšie by sa to dalo priblížiť napr. pomocou biblického príbehu o Sodome a Gomore. Ľudský úpadok, strata morálky to bude zname­nať koniec sveta. Žiadne výbuchy a ničenie vesmírnej hmoty, len koniec ľudskej éry. Ale veď to k nám už postupne prichádza, či ...?!

Slovensku žiadna katastrofa nehrozí

Holubičí národ Slovenský však obídu všetky významné pohromy. Zemetrasenia sa na území Slovenska nekonajú, obrovské morské vlny sem nedorazia, sopky vyhasli do tla a ani tie mimozemské civilizácie sem netrafia. Ufóni pristávajú zásadne iba v Amerike a našťastie žiadny Američan im neprezradí (lebo to sám nevie) kde Slovensko leží. Územie, na ktorom Slováci žijú, pre nich už veľmi dávno vybral niekto veľmi prezieravý. Slováci svojim dlhodobým pôsobením v histórii sveta nezanechali žiadne stopy znamenajúce ublíženie inému národu, ani nič natoľko významné, čo by stálo len za zmienku o nejakom treste. Keď robíte historické bádanie po činoch alebo samotnej existencii Slovákov, musíte vynaložiť obrov­ské úsilie a poriadne prehrabať archívy Rakúska, Uhorska, alebo Českú históriu. Takmer niet o nás čo napísať. Historické knihy o Slovensku sú len bezvýznamné taľafatky, chvála Bohu.

Veľké národy majú veľkú históriu a aj veľké skutky. Historické knihy o nich sú veľké a tučné. Vskutku temné a pochmúrne, plné násilia, utrpenia a vojen. Je lepšie byť takmer neviditeľným, ako robiť pochmúrne skutky. Tak ako v prípade jedinca je lepšie nemať žiadnu "vážnu" osobnú históriu, za ktorú by jedinec mal niesť zodpovednosť, podobne to platí v úvahe o národoch. Národ, ktorý nič nespáchal, nenesie následky za zlo niekoho iného. Ale národy, ktoré páchajú činy (vojny, zločiny, násilie, porobu iných národov) môžu očakávať úder karmického kladiva (... peknééé - karmické kladivo - epická šírka, mňamka kvitnúca múdrosť). Nuž asi je zrej­mé, kto tu môže byť v pohode a kto sa má poškrabať za uchom.

Čo hovorí mayský kalendár o konci sveta?

Nesprávne interpretácie záznamov mimozemskej civilizácie, ktorá pochádza z iného sveta a nám je známa ako mayská, vytvárajú falošné senzácie. Tie napomáhajú hlavne rôznym komerčným záujmom. Západný svet odchovaný bulvárom sa sám na sebe dokáže zabávať a nechutne vzrušovať z myšlienky vlastnej záhuby. Už samotná táto metafora je akýmsi koncom sveta. Trúbirohovia, ktorí si nedali pozor na svoje výskumy konca sveta, alebo ich úmyselne povymýšľali a deformovali budú asi prekvapení z vlastného konca. Nie je to zábavné ani beztrestné uviesť toľkých jednoduchých ľudí do strachu a pochýb. Hrať sa takéto hry je "vážna vec", preto pozor na spôsobené trápenie.

mayský kalendár * Mayský kalendár

Čo vlastne hovorí mayský kalendár o konci sveta? Nič. Možno by si niekto potreboval vyjasniť čo to presne znamená svet, či koniec sveta. Čokoľvek si pod tým predstavíme (našu Zem a jej koniec, alebo ľudí + zvieratá + rastliny a ich koniec, či vesmír a jeho koniec) tam nenájdete. Nedávno som objavil v garáži stolový kalendár z roku 2000. Bol to akýsi atyp, ktorý bol fakt krásne spracovaný k príležitosti milénia. Aby bol odkaz na firmu, ktorej logo na ňom žiarilo čo najsilnejší, bol vyrobený na 5 rokov. To znamená do roku 2005. Hneď ma napadlo, že ak doň porobím pár vtipných poznámok a dobre ho uchovám, aby ho nejaký ctižiados­tivý bádateľ objavil cca o 2000 rokov, budú potom titulky správ znieť "Naši predkovia očakávali koniec sveta už v roku 2005".

Prečo nemôže nastať koniec sveta?

Jeden môj blízky spolupútnik mi dal rýchlu odpoveď. Lebo svet je energia a transformácie energie. A ľudstvo pozná jeden pekný zákon "zákon zachovania energie". Energia sa nemôže stratiť, dokonca ani vtedy sa nestratí, keď ju nevidia ani najmúdrejší z ľudí. Mal vlastne pravdu, takto to skutočne je. Koniec sveta je principi­álny nezmysel. Navyše ide o hru s nevedomosťou. Na podobné informácie o konci sveta môžu naletieť len nevedomé bytosti a tých je neúrekom. Stačí vedieť (dokonca stačí len veriť) že existujú strážcovia vesmíru, ktorí dávajú pozor na svet. Pokiaľ sú oni, je svet v bezpečí.

Obdivujem gúgl. Hneď ako ma napadlo spojenie "strážcovia vesmíru", dal som si vygúgliť tento pojem. Výsledky ma potešili, inak by som strážcov vesmíru nespomínal. Namiesto strážcov ves­míru som sa mohol dozvedieť o akýchsi postavičkách z filmu či seriálu. Takto je to fajn, nie je potrebné o skutočných strážcoch vesmíru vedieť viac, inak by ich možno začali vyhľadávať a otravo­vať nejakí senzácie chtiví, svet tvoriaci žurnalisti. Zbytočne by otravovali, babrali a fascinovali nevedomých. Svet je tak jemný, úžasný a magický, že pri svojej nevedomosti, ľahostajnosti, nepo­zornosti po všetkom priam stúpame a nič z toho nevidíme ani necítime. Chýba nám múdrosť, už nikomu nestojí za to ju hľadať.

Ešte jedna myšlienka v tejto súvislosti stojí za napísanie. Dávaj si pozor na to, čo si želáš, aby sa ti to náhodou nesplnilo! Sila ľudskej mysle je nesmierna a dokáže divy. Žiaľ taktiež aj tá neovládaná a "zdivočená". Pozor na masové koketovanie s nejakými idiotskými ideami, aby nepretlačili napríklad silu strážcov vesmíru. To by naozaj mohol nastať vážny zmätok v energiách. Všetkým ustrácha­ným želám pokoj a koncosvetárom veľa duševného zdravia.

Som v kľude, ty buď tiež ;-)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Komentáre s http odkazom budú zverejnené, po zvážení správcu blogu Slovensko ;-)