Hrozí nám koniec sveta ?

Približne pred 30 rokmi na základnej škole som po prvý krát zaregistroval teóriu skleníkového efektu. Dnes je tu reálna realita skleníkového efektu. To je ale rýchlosť 30 rokov. Z hľadiska jedného ľudského života sa môže zdať, že rýchlosť je primeraná. Blbosť, je to fofr. Ťažko odhadnúť hranicu vratnosti tohoto procesu, či sme sa už náhodou neocitli za ňou. Zásahy našej činnosti do organizmu Zeme sú pre ňu natoľko citeľné, že jej reakcie vidíme všetci. Záplavy, požiare, zmeny klímy. Ako keď počas choroby príde zvýšená teplota a organizmus sa snaží vyliečiť, vrátiť sa do rovnovážneho stavu. Ale baktérie útočia stále viac, rozmnožujú sa, liek neprichádza, horúčka stúpa, zlepšenie stavu sa vzďaľuje. Hrozí nám koniec sveta ?

Predstavte si, že niekto takto intenzívne vysvetľuje negatívny vplyv ľudskej činnosti na našu Zem. Roky jeho prednášania vytvoria húfy pokrokových nasledovateľov. Viditeľné zmeny klimatických pomerov Zeme, rastúce ozónové diery, roztápanie ľadovcov, médiá, tlak vzdelancov a vedcov nakoniec vyburcuje všetkých, aj tých ľahostajných k aktivite. Ale nebude už neskoro niečo podnikať ? Ako sa zachrániť ? Pardón, ako zachrániť našu Zem ? Už to chápete ? Mali by ste sa pridať a prestať váhať, času už niet. Predstavte si, že takto vám bude dávkovaná informácia. Postupne ako potrava. Vy si na tému zvyknete, už neuvažujete. Kedykoľvek začujete tému koniec sveta, katastrofa, otepľovanie, skleníkový efekt, spustí sa vo vás iba signálka "nebezpečie". Ak sa vás opýtajú na ulici s mikrofónom v ruke, už aj vy odpoviete, áno som za záchranu Zeme, za zavedenie opatrení, ktoré navrhuje strana Zeleno-Zelenej koalície. Sú nás milióny, máme rovnaký názor.

Vyzerá to, že vec je vyriešená, všetci sa vrháme na schvaľovanie Zelenších zákonov, spúšťame záchranné Zelené programy, masovo zachraňujeme Zem. Každý sa pridá, vyhrnie si rukávy ak treba, tak hocikoho, kto sa nepridal rozšliapneme ako červa, nebezpečného pre Zem a teda aj pre nás samotných.

Predstavte si však, že Zem zachrániť nejde. Predstavte si, že to čo vidíme, že sa jej deje, je prirodzený cyklus planéty. Vplyv výfukových plynov má na stav Zeme účinky asi ako prdnutie žaby na víťazstvo Šumachera v pretekoch formule jedna. Výfukové plyny už vlastne žiadne nemáme, lebo autá sme tak zdokonalili, že vyfukujú čistejšie ako nasávajú. Pomaly ich môžme z kategórie znečisťovačov preradiť do kategórie filtrov-čističov ovzdušia. A nič, nepomohlo. Kondícia našej Zeme sa napriek všetkým našim opatreniam zhoršuje. No lebo výbuch jednej sopky a prdy všetkých kráv vytvoria vic skleníkových plynov ako celý priemysel. Tak ako to vlastne je, kto to vie?

Len ktosi za tie roky poriadne zbohatol a nebol to ten kto na začiatku robil všetky prednášky a poukazoval na "zlé" a objavoval "dobré". Ten bol iba obyčajným hlupákom čo roztočil koleso hlúposti. Dávajte si na nich pozor. Keď začujete niekoho čo ide niečo zachraňovať, vnášať etiku do politiky, pomáhať slabým, starým a chorým. Je to buď naivný, hlúpy alebo dômyselný podvodník. Najväčším hlupákom v zelenom príbehu je však ten s vysúkanými rukávmi. Tak dlho váhal a otáľal až sa nakoniec stal fanatikom. Obráncovia planéty bývajú jej najväčším nepriateľom. Nevedomí roztáčajú kolesá, ktoré nevedia zastaviť. Žalospev nad vážnym stavom Zeme je rovnakým prejavom hlúposti a neznalosti veci, ako aktuálna teória koniec sveta 2012.

A čo masy? Tie sa nikdy nepoučia, opäť ich nadchne nejaký rozprávač, alebo strašič. Pritom existuje zákon na šírenie poplašnej správy, či všeobecného ohrozenia. Ten keby sa začal dôsledne uplatňovať a neslúžil len na trestanie duševne chorých psychopatov, asi by všetci vrátane imunitu-majúcich poslancov stíchli. Ticho, to by vyliečilo túto planétu. Ticho hlupákov.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Komentáre s http odkazom budú zverejnené, po zvážení správcu blogu Slovensko ;-)